Időpont: Március 28. szombat 16 órától 19 óráig
ELHALASZTVA!

16 óra: Molly és Milo, a szeleburdi manók
A BABOS BÁBOS TÁRSULAT bábelőadása 3 éves kortól fölfelé

Humor, kacagás, jókedv, igazi családi kikapcsolódás, minden korosztálynak!
Molly és Milo, a két eleven kismanó tartja életben az utolsó homoktövist, mely minden erdei állatnak hiányzik már. A növénynek minden reggel friss harmatcseppre van szüksége. Ennek megszerzése egyszerű, gondolhatnánk. Kis barátaink mégis sok akadályba ütköznek.

Ugye mindenkinek ismerős az, amikor a gyerekek csak jót akarnak, de a véletlenek folytán egyre nagyobb bajba kerülnek. Nos ezzel ők is így vannak.

Útjuk során találkoznak vadmacskával, összetűzésbe kerülnek a hóbaglyokkal, és egy erdei vöröshangyát is sikerül magukra haragítani. S mikor már úgy érzik, ennél rosszabb már nem történhet velük, egy troll fogságába esnek. Hogy miköze a trollnak a reggeli harmatcsepphez? S vajon sikerül megszerezniük még időben? A troll most barát vagy ellenség? Kiderül a sok humorral, gyermeki esetlenséggel fűszerezett darabból.

Egy szép mese a barátságról, a hibáink kijavításáról, és a gyermeki jószándék megértéséről, még ha nem is mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy mi szeretnénk.

A darab sikeresen mutatkozott be a 2015. évi Kapolcsi fesztiválon. A darab különlegessége, hogy maga az író nem csak elképzelte ezt a különös világot, hanem az általa alapított Babos Bábos Társulattal meg is valósították, és 2015 óta járják az országot ezzel az előadással.

Belépő: 500 Ft/fő, mely március 2-től kapható a helyszínen

17 óra: Kiállításmegnyitó: “A lidércek nyomában”

Babos Eszter könyvéhez kapcsolódóan Hettinger Ágnes, a könyv illusztrátora, Aranyecset-díjas festőművész festménykiállításának megnyitója, majd ezt követően kötetlen beszélgetés az alkotókkal
Moderátor: Nemec Mariann író-festő
Köszöntőt mond: Lipcseyné Horváth Ágnes, a PIKHÁZ vezetője
A kiállítás megtekinthető április 9-cel bezárólag az intézmény nyitvatartási idejében

18 óra: Könyvárusítás és dedikálás